Aveam pe lista de călătorit de ceva timp Vama Buzăului și am rămas plăcut surprinsă să descopăr că este într-adevăr o zonă fabuloasă! 🙂 Îți împărtășesc aici experiența mea, unde să te cazezi și ce obiective turistice in Vama Buzaului te vor face să iubești această zonă!
Este încă o zonă montană nesufocată de turism excesiv. Simți efectiv liniștea naturii care se împletește cu viața tihnită a oamenilor din satele de munte!
Pentru a fi și mai aproape de natură am optat pentru o cazare la glamping la Glamping Spiritul Zimbrului in Vama Buzaului și pot spune că a fost o experiență chiar faină!
Obiective turistice in Vama Buzaului
Cazare Vama Buzaului- Glamping Spiritul Zimbrului
Unde mănânci în Vama Buzaului?
Atracții și obiective turistice in Vama Buzaului. Ce să vizitezi în Vama Buzăului și ce locuri să nu ratezi?
Rezervația Valea Zimbrilor Vama Buzăului
Vama Buzaului este cunoscuta pentru rezervația Valea Zimbrilor, fiind unul din principalele obiective turistice din zonă. În prezent, poți vedea 14 exemplare de zimbri, dar și cerbi, căprioare, reni, gâște, păuni și câteva găini.
Există și o zonă de joacă pentru copii în cadrul rezervației, însă cea mai plăcută activitate va fi cu siguranță să hrănești animalele. Mâncarea specială se achiziționează de la intrare.
Program Valea Zimbrilor | Preț bilet Valea Zimbrilor |
1.04-31.10 Luni-Duminică 09:00-20:00 | 10 lei/ copil *copiii până la 3 ani- acces gratuit |
1.11-31.03 Luni-Duminică 09:00-17:00 | 20 lei/ adult |
Cascada Urlătoarea
Traseul până la Cascada Urlătoarea este unul ușor și poate fi parcurs de oricine. Poți ajunge cu mașina până la punctul de plecare, iar în 15 min deja te poți bucura de splendoarea cascadei.
Pe parcursul traseului sunt zone de relaxare cu bănci și mese.
Păstravăria Iazul din Vamă
După o plimbare la Cascada Urlătoarea este neapărat să te oprești la Păstravăria Iazul din Vamă! Este o adevărată experiență!
Te poți relaxa pescuind și chiar poți să îți gătești ”prada” la grătarele special amenajate sau poți lua peștele pentru acasă!
Dacă simți că încă nu ai talent la pescuit, poți doar să hrănești păstrăvii! 🙂
Aici am mâncat cel mai bun păstrăv în crustă de mălai. Absolut delicios!
Cascada Caşoca
Cascada Caşoca se află la o oră de Vama Buzăului (56 km). Drumul spre Cascada Caşoca este în dreptul Barajului de la Siriu. Indicatorul te îndrumă spre satul cu același nume, unde după câțiva km de drum asfaltat vei merge pe un drum forestier. Drumul este practicabil, însă în zilele ploioase poate fi puțin anevoios.
De la baraj până la indicatorul către cascada sunt cam 25 de min. Aici vei lăsa mașina și vei coborî niște scări pentru a ajunge la cascadă.
Întorsura Buzăului
Întorsura Buzăului este un orășel mic, care poate nu îți promite o gamă largă de obiective turistice, însă am descoperit o promenadă faină de-a lungul râului Buzău! Dacă mergi la apus vei fi fascinat de razele soarelui care se ascund printre brazi.
Cetatea Fortificată Prejmer
La 30 km de Vama Buzăului, se află Cetatea Fortificată Prejmer. Este supranumită și Bijuteria Transilvaniei și este unul din cele mai bine păstrate monumente medievale din Europa.
Glamping Spiritul Zimbrului, o cazare inedită în Vama Buzăului
A fost prima mea experiență într-un glamping și pot spune că mi-a plăcut! Glamping Spiritul Zimbrului e puțin diferit de glampingurile clasice! Ce îl face diferit? Faptul că poți alege să stai într-o căruță sau într-o iurtă mongolă! 🙂
Unde se află Glamping Spiritul Zimbrului?
Este vis a vis de Rezervația Valea Zimbrilor, într-o zonă liniștită, chiar dacă este fix la drumul național.
Ce facilități găsești la Glamping Spiritul Zimbrului?
Noi am optat pentru o căruță și a fost o experiență interesantă :). Căruțele sunt dotate cu baie proprie, fiind o zonă distinctă de camera de dormit. Fiind la înălțime te poate speria faptul că se mișcă atunci când mergi prin cameră, dar cu siguranță nu o ia la goană :).
Sunt rezistente și la ploaie. Pentru mine a fost cel mai fain moment să ascult ploaia pe copertină sau să o privesc din ușa căruței.
Iurtele se diferențiază prin faptul că baia este separată doar de un panou și poate sunt puțin mai spațioase fiind direct pe pământ.
Există o zonă la comun de luat masa, dotată cu bucătărie. Găsești aici frigider, plită, cuptor cu microunde, veselă, etc. Poți face și grătar în zona special amenajată.
După o zi de drumeții te poți destinde jucând ping pong, darts, badminton. Ai și o mică piscină și un ciubăr. Există șezlonguri și un baldachin pentru relaxare.
Ai stație de încărcare pentru mașina electrică în parcare și loc special pentru a-ți lăsa bicicletele. Zona este cunoscută pentru traseele pe care le poți parcurge cu bicicleta!
Unde mâncăm în zona Vama Buzăului?
Gastro Local Vama Buzăului
Mesele pot fi adevarate obiective turistice in Vama Buzăului! Datorită proiectului Gastro Local poți lua masa la localnici acasă într-un cadru rural original!
Există peste 29 de puncte gastronomice locale în zona Vama Buzăului. Produsele folosite la meniul zilei sunt din gospodăriile proprii sau luate de la producătorii din zonă.
Există o hartă a acestor puncte gastronomice și sunt marcate cu logo-ul Gastro Local.
Restaurant La Moară
Se află în Întorsura Buzăului și oferă o gamă variată de preparate tradiționale. Noi l-am încercat și îl putem recomanda ca o opțiune bună pentru a lua masa.
Județul Brașov e un adevărat ghid turistic cu multe locații faine de vizitat. Așa că, poți pune pe lista ta și satul Viscri sau te poți relaxa în zona Moieciu.