Ce poți vizita in Praga in 3 zile?
Praga e următoarea ta destinație de vacanță? Ai stabilit detaliile unui city break in Praga, dar nu știi ce poți vizita in 3 zile? Găsești aici sursa ta de inspirație! Cele mai faine locuri de vizitat și cele mai cunoscute obiective turistice in Praga, dar și tips and tricks pentru o vacanță reușită!
City break in Praga-ce să faci in Praga 3 zile?
Cum ajungi de la aeroport in centrul orașului Praga?
Recomandare de cazare in Praga
Alte activități inedite de încercat în Praga
Ziua 1- obiective turistice in Praga
Orașul Vechi și Ceasul Astronomic
Poți începe incursiunea cu centrul orașului vechi, sunt multe clădiri cu arhitectură deosebită, multe terase cu bere buuună care împreună creează o atmosferă vibrantă.
Turnul Pulberăriei, parte a vechilor ziduri ale orașului, oferă o priveliște minunată asupra Pragăi și este un loc perfect pentru a începe o plimbare pe Strada Celetná, care duce spre Piața Orașului Vechi.
Ceasul astronomic din Praga este vechi de peste 300 de ani și este cel mai vechi ceas medieval încă funcțional. La fiecare oră oferă un adevărat spectacol prin jocul apostolilor și al altor sculpturi în mișcare. Prin mecanismul complex se pot afla ora locală, poziția soarelui, a lunii pe cer, faza lunară, semnul astrologic în care ne aflăm, etc.
Ceasul astronomic din Praga se află în clădirea Primăriei și poate fi vizitat și la interior! De sus vei avea o priveliște superbă asupra centrului istoric!
Biblioteca Clementinum (Biblioteca Națională din Praga)
Clementinum reprezintă un ansamblu de clădiri istorice care adăpostește și Biblioteca Națională din Praga. Este una din cele mai bine conservate biblioteci din lume în stil baroc și este casa a peste 6 milioane de cărți. Tavanul pictat și arhitectura sunt absolut fabuloase.
Când vorbim de obiective turistice in Praga, Biblioteca Clementinum este unul de neratat! Poți achiziționa un bilet de mai jos:
Podul Carol (Charles Bridge)
Emblema Pragăi este imaginea podurilor peste râul Vltava, dar unul dintre cele mai iconice este Podul Carol care leagă Orașul Vechi de Malá Strana (Orașul Mic). Este decorat cu statui baroce și oferă o experiență de neuitat, mai ales la apus sau la răsărit.
După ce traversezi podul, poți coborî pe malul râului pentru a hrăni rățuștele și…șobolanii de apă :)! Sunt ușor de confundat cu castorii, însă sunt blânzi și dornici de o mică gustare 🙂
Croazieră pe râul Vltava
Poți încheia ziua cu o croazieră pe râul Vltava, având perspectivă diferită asupra orașului și a celor mai importante monumente.
Ziua 2- obiective turistice in Praga
Cetatea din Praga sau Castelul din Praga
Îți poți începe a doua zi in Praga cu vizita Cetății din Praga. Este un ansamblu de clădiri istorice, străduțe medievale, muzee, în centrul cărora se află Catedrala St. Vitus.
Catedrala St Vitus
Catedrala Sf. Vitus este renumită pentru vitraliile sale spectaculoase, care sunt opere de artă impresionante, realizate de artiști celebri precum Alfons Mucha. Catedrala Sf. Vitus este locul de încoronare al regilor cehi și servește ca principală catedrală a Arhiepiscopiei din Praga.
Program vizitare – Catedrala Sfântul Vitus
1 aprilie-31 octombrie: luni-sâmbătă 09:00-17:00/ duminică: 12:00-17:00
1 noiembrie- 31 martie: luni-sâmbătă 09:00-16:00/ duminică: 12:00-16:00
Golden Lane (Străduța de aur)
Golden Lane sau Străduța de aur este unul din cele mai cunoscute obiective turistice in Praga. Casele mici și colorate, aliniate de-a lungul aleii înguste, păstrează atmosfera medievală și oferă o privire în viața cotidiană a locuitorilor de odinioară.
Fiecare casă este unică, cu fațade viu colorate și interioare autentice care reconstituie modul de viață din secolele trecute. Casa nr. 22 este cunoscută pentru că a fost locuită de Franz Kafka în perioada 1916-1917. Aici, scriitorul a găsit liniștea necesară pentru a lucra la operele sale.
Cel mai bine este să îți achiziționezi biletele pentru vizitarea cetății în avans pentru a evita statul la cozi.
Cartierul evreiesc
Cartierul Evreiesc din Praga, cunoscut și sub numele de Josefov, este unul dintre cele mai importante și istorice cartiere ale orașului.
Poți vizita aici sinagoga spaniolă, sinagoga Klausen, sinagoga Pinkas, sinagoga Maisel, dar și cel mai vechi cimitir evreiesc care datează din 1439.
Mai mult, pe străduțele cartierului evreiesc se găsesc și magazinele brandurilor de renume precum Rolex, Bulgari, Dior, etc.
Ziua 3- obiective turistice in Praga
Ziua 3 o poți lăsa pentru câteva atracții turistice din Praga diferite, dar care sigur îți vor capta atenția.
Casa care dansează
Casa care dansează sau Fred și Ginger a fost construită între 1994 și 1996 comparată cu un cuplu de dansatori, de unde și numele său. Una dintre cele două structuri principale reprezintă un bărbat (Fred Astaire), iar cealaltă o femeie (Ginger Rogers).
Majoritatea spațiilor din clădire sunt folosite pentru birouri. În interiorul clădirii se găsește o galerie de artă modernă care găzduiește expoziții temporare. Exista și un restaurant la ultimul etaj care oferă o vedere panoramică asupra orașului Praga și o experiență culinară deosebită.
Este unul din cele mai instagramabile locuri din Praga, iar cele mai bune fotografii se pot face de pe trotuarul de vis a vis de clădire.
Strada îngustă cu semafor din Praga
Strada îngustă cu semafor din Praga, cunoscută local sub numele de “Nejužší ulička” (Cea mai îngustă stradă), este una dintre cele mai curioase și atrăgătoare atracții ale orașului. Aceasta are o lățime de aproximativ 50 cm, ceea ce o face prea îngustă pentru ca două persoane să treacă una pe lângă cealaltă simultan.
Strada îngustă a fost construită în perioada medievală și a rămas un exemplu pitoresc al planificării urbane din acele vremuri.
Muzeul Franz Kafka
Muzeul Franz Kafka este o destinație esențială pentru iubitorii de literatură și pentru cei care doresc să înțeleagă mai bine viața și opera unuia dintre cei mai enigmatici scriitori ai lumii. Atmosfera muzeului, combinată cu exponatele sale unice, oferă o experiență profundă și emoționantă.
Sculpturile artistului David Černý
De-a lungul vizitei în capitala Cehiei vei observa câteva atracții turistice puțin ciudate, acestea fiind lucrările provocatoare și adesea controversate ale artistului David Černý.
Unele din cele mai cunoscute sunt:
Statui urinând sau The peeing men
Două statui din bronz ale unor bărbați care urinează într-un bazin în formă de Cehia. Statuile sunt motorizate și mișcă șoldurile și organele genitale pentru a scrie citate celebre în apă.
Capul lui Kafka
O statuie cinetică gigantică a capului lui Franz Kafka, formată din 42 de straturi de oțel inoxidabil care se rotesc independent, creând un efect vizual captivant.
Bebelușii
Sculpturi gigantice de bebeluși care par să se cațere pe Turnul de Televiziune Žižkov din Praga sau în Parcul Kampa. Acești bebeluși au fețele deformate cu coduri de bare în loc de chipuri.
Cum ajungi de la aeroport in centrul orașului Praga?
Aeroportul din Praga se află la o distanță de 17 km de centrul orașului, însă nu este conectat cu linie de metrou sau de tren. Cu toate astea există opțiuni de a ajunge ușor în centrul orașului:
- Transfer privat: poți rezerva pe website tipul de mașină în funcție de numărul de persoane. Pentru o mașină de 4 pers, tariful este undeva la 30 EUR.
- Uber: o cursă până în centrul orașului Praga ajunge tot aproape 30 EUR.
- Airport Express Bus: pleacă de la Terminal 1 te lasă la Gara Principală (Hlavní nádraží) și costă 4 EUR. Programul este de la 05:30-22:00.
- Autobuzul 119: pleacă din 15 în 15 min și poți merge până la stația Nadrazi Veleslavin care corespunde magistralei A.
- Autobuzul 100:pleacă din 15 în 15 min și poți merge până la stația Zlicin care corespunde magistralei B. Pentru ambele autobuze biletele se pot achiziționa din Terminal 1 sau in stație card sau cash, costă 1.65 EUR si durata unui bilet este de 90 min.
- Pentru mai mult confort poți alege și varianta unui transfer de mai jos:
Unde te cazezi in Praga?
Noi am stat la NYX Hotel Prague by Leonardo Hotels. Este situat central, la doar 15 min de mers pe jos de Ceasul Astronomic. Este un hotel modern, futurist, curat și confortabil.
Alte atracții turistice in Praga
Cehia este renumită pentru cultura sa bogată a berii, având o istorie îndelungată și tradiții profunde legate de această băutură. Cehia are cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor din lume. Berea este o parte integrantă a vieții sociale și culturale.
În acest sens poți alege o serie de activități pentru a descoperi proprietățile acestei licori magice!
Chimney cakes in Praga
Nu rata nici momentele dulci! Conurile din kurtos cu inghețată sunt absolut delicioase! (chimney cakes) Le găsești peste tot în Praga cu diferite arome și topping-uri.
Madame Tussauds
Dacă nu ai vizitat până acum un muzeu al figurilor de ceară, poți avea șansa în Praga:
Turnul de observație de pe Dealul Petrin și labirintul de oglinzi
Bine de știut…
- Deși este in Uniunea Europeană din 2004, Cehia nu a schimbat moneda astfel că moneda oficială este coroana cehă (CZK). 1 CZK=0,20 RON. Poți plăti peste tot cu card, astfel că nu este neapărat nevoie să ai bani cash la tine.
- Ora locală este cu o oră în urma orei României.
- Cel mai bine e să vizitezi Praga primăvara sau toamna, este mai puțin aglomerat iar vremea este perfectă!
- Muzeele sunt închise în zilele de luni!
- Pentru a economisi câțiva bănuți poți opta pentru un card de tip City Pass care iți oferă o serie de beneficii
- Acces la peste 70 de experiențe în Praga
- Transport public
- Airport Express (călătorie dus-întors la aeroport)
- Reduceri la atracții turistice și excursii
- Ghid electronic
- Hartă a orașului
- Croazieră cu barca pe râu
Dacă ți-a plăcut Praga, poți continua seria city-break-urilor tale cu Bruxelles!
Vacanță de neuitat îți doresc! 🙂
1 Comment
[…] Descoperă cele mai cunoscute atracții turistice din Praga pentru vacanța ta […]